Verhalen voor Thomas Magazine

De afgelopen maanden heb ik als hoofd- en eindredacteur gewerkt aan het magazine THOMAS, voor drie stichtingen met de naam Thomas die arme kinderen in India een beter leven willen bieden: Thomas Stichting voor Jongeren, Stichting Thomas Bouwprojecten en Thomas Foundation for Microcredits. Ter vervanging van het ‘projectnieuws’, dat gericht was op feitelijke nieuwsberichtjes, maakten we de THOMAS, met achtergrondverhalen uit India. Over de drijfveren van de Zusters met wie de stichtingen samenwerken in India, over hoe de levens van studenten veranderd dankzij een microkrediet, over de Indiase problemen rondom sanitaire voorzieningen en over Nederlandse vrijwilligers. Kortom, persoonlijke verhalen. Zo raken huidige en nieuwe donateurs geïnspireerd en betrokken bij de doelgroep en de werkzaamheden.

Voor de stukken uit India hebben we samengewerkt met de Indiase freelance journalist Catherine Gilon en haar man en fotograaf Bala Subramaniam. De interviews uit Nederland heb ik zelf gedaan. Het design is van Pieter Bron. De opdracht is van Siet Egas Repáraz en Martijn Wagener van Stichting Thomas Bouwprojecten.

Bekijk het hele magazine hier!

knipsel-thomas

%d bloggers liken dit: