VIDEO: Al headbangend de tango dansen

FESTIVAL MUNDIAL – Het publiek weet niet goed wat te doen: headbangen,  lekker wat op en neer deinen of misschien wel tangodansen.  Het kan allemaal op de muziek van El Juntacadáveres. Op zaterdagmiddag laten zij vanaf het KRO Liefs Uit… Parkpodium een bijzondere combi horen van rock, elektro, hiphop en tangomuziek.

Voorman Enrique Noviello kan zijn muziekstijl maar moeilijk omschrijven. Eén ding weet hij zeker: een Argentijns tintje moet er altijd zijn. Met zijn roots in Buenos Aires kan Noviello dan ook moeilijk de bandoneon, als typisch tango-instrument, wegdenken uit zijn nummers.

De andere bandleden komen van over heel de wereld en dat vindt voorman geweldig: “Het is een eer om met deze fantastische artiesten samen te werken.” Dat is te zien op het podium: een op elkaar ingespeelde groep staat op elk nummer te rocken of rappen en vooral: maakt plezier.

Ondertussen genieten de festivalgangers, al zittend op het gras in het zonnetje, van de sfeer en de muziek.

1 juli 2013, http://www.mundiallive.nl

%d bloggers liken dit: